Roman Cojuhari, consilierul municipal din partea fracțiunii PAS, a declarat că, Ion Ceban a fost împuternicit de Consiliul Municipal Chișinău să contracteze un împrumut de 400 milioane de lei pentru achiziționarea prin licitație a 100 de autobuze și asamblarea a 30 de troleibuze.

Consilierul relateză că, Ion Ceban uită să spună care a fost schema lui cu interese de procurare a autobuzelor, că a reușit și datorită consilierilor.  Acesta menționează că în special, datorită lui Alex Trubca, în Chișinău există un plan de reînnoire a parcului rulant al sistemului de transport public din mun. Chișinău pentru anii 2020-2023, aprobat prin decizia Nr.6/3 din 19 mai 2020.

,, Astăzi, Ion Ceban se laudă cu poze din parcarea Parcului Urban de Autobuze și își atribuie merite fără să menționeze despre faptul că nu a reușit să folosească la timp cele 400 milioane de lei împrumutate, pe care tot chișinăuienii vor trebui să-i întoarcă, dar călătorind cu un an mai puțin în unitățile noi de transport. Se merită niște poze, de fapt cum trebuia să arate acest parc, conform Planului menționat mai sus. Am uitat, trotuarele pentru Ion Ceban sunt mai importante. ‘’, a conchis Roman Cojuhari.

Alesul local mai precizează că primarul general trebuia să execute câțiva pași pentru a achiziționa autobuzele, mai exact să cumpere 100 de autobuze până la data de 31 decembrie 2020, iar până la finele anului 2021, acestea trebuia să fie mult mai avansate.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here