Primăria municipiului Chișinău informează că Administrația publică locală Chișinău participă în calitate de partener în cadrul unui nou proiect verde și sustenabil,  „Oraș curat cu e-Deșeu reciclat”. 

Inițiativa prevede conștientizarea de către instituții și populație a necesității colectării și reciclării e-Deșeurilor, pentru a reduce indicii de poluare a mediului și evitarea depozitării acestor deșeuri, care sunt toxice pentru mediu și sănătate.

Dezvoltarea majoră a tehnologiilor electronice implică și o creștere exponențială a consumului de echipamente de acest gen şi, respectiv, de deșeuri electronice.

Inițiatorii proiectului pledează pentru reintroducerea tehnicii învechite și uzate în circuitul economic din momentul în care devin deșeuri prin colectare şi reciclare.

Proiectul își propune dezvoltarea unei rețele de colectare separată a e-Deșeurilor în municipiul Chișinău, prin crearea a 80 puncte de colectare, inclusiv formarea şi educarea unui comportament ecologic şi durabil din partea instituțiilor ce vor fi implicate în proiect, dar şi restul populației din Republica Moldova.

Proiectul “Oraș curat cu e-Deșeu reciclat” este adresat reprezentanților din sectorul public, care vor fi încurajați să adopte practici durabile şi prietenoase mediului în activitatea lor, colectând şi sortând corect e-Deșeurile în cadrul oficiilor; agenților economici (producătorii de deșeuri, care cad sub incidența responsabilității extinse a producătorului), dar și reprezentanților din mediul academic, în calitate de promotori/ambasadori a informației, mesajelor ecologice și a practicilor de gestionare corectă a e-Deșeurilor.

Fiecare din instituțiile selectate pentru participare în cadrul proiectului vor fi asigurate cu tomberoane specializate pentru colectarea corectă a e-Deșeurilor (deşeuri de echipamente electrice şi electronice, inclusiv şi bateriile portabile uzate), beneficiind de suport informațional și logistic din partea organizatorilor și partenerilor proiectului.

Pentru înregistrare în calitate de beneficiar și participant în cadrul proiectului “Oraș curat cu e-Deșeu reciclat“, rugăm să completați formularul de participare https://goo.gl/forms/jtUfC8voOnbh0KTw1 până la data de 30 noiembrie 2018. 

Inițiativa proiectului aparține A.O. “Asociația pentru Valorificarea Deșeurilor”, sub patronajul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, în parteneriat cu Asociația Moldrec, Primăria municipiului Chișinău şi cu suportul Programului de Granturi Mici al GEF, implementat de PNUD.  

chisinau.md

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.