Din cauza reparației podului de pe strada Mihai Viteazul, șoferii stau în ambuteiaje în fiecare zi. Unii dintre ei au spus că rar îi văd pe muncitori. Inginerul Alexandr Ribalci a explicat că, la etapa actuală, lucrările se desfășoară sub pod, transmite PRO TV.

“Toți cei care călătoresc pe pod acum nu pot vedea muncitorii, pentru că aceștia se află sub pod. După ce vom finaliza lucrările de acolo, vom putea începe lucrările la pod. Am turnat deja betonul pe un segment și astfel vom ajunge treptat până la al nouălea segment”, a declarat Ribalci.

De asemenea, inginerul a declarat că lucrările de reparații vor fi finalizate la timp. Benzile care sunt închise acum sunt planificate să fie reparate până la sfârșitul anului 2023. Toate lucrările de reparații sunt planificate să fie finalizate până la sfârșitul anului 2024. Trebuie remarcat faptul că pe parcursul a 5 luni de reparații proiectul este finalizat în proporție de 45%.

Amintim că, în urmă cu 4 ani, podul de pe strada Mihai Viteazul a fost supus unei expertize, care a arătat că are nevoie de reparații urgente. Din 1974, de când a fost dat în exploatare, podul nu a mai fost restaurat.

Abia în iulie 2022, primăria a anunțat că trei companii (una din Ucraina și două din Moldova) au câștigat licitația pentru lucrări. Înainte de aceasta, patru licitații au eșuat. Bugetul municipal a alocat 108 milioane de lei pentru reparația capitală a podului.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.