Ion Cebanu, consilier în Consiliul Municipal Chișinău (CMC) al Partidului Liberal (PL), a anunțat că a contestat la Cancelaria de Stat dispoziția semnată de primarul Ion Ceban privind numirea lui Fadei Nagacevschi în funcția de viceprimar.

„Solicităm anularea dispoziției de numire a viceprimarului Fadei Nagacevschi! Primarul Ivan Ceban la numit în funcția de viceprimar pe Fadei Nagacevschi prin încălcarea legii”, a scris consilierul PL pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, membrii fracțiunii Partidului Liberal din CMC constată abuzul de putere din partea primarului de Chișinău și contestă numirea lui Fadei Nagacevschi în funcția de viceprimar.

„Am constatat faptul că primarul nu a respectat art 17 al. 2 din legea 136 care il obliga să vină personal la două ședinți consecutive ale CMC și să propună candidatul la funcția de viceprimar, or în cazul dat, a doua oară a fost propus de un alt viceprimar – Ilie Ceban. Reiese, că dl Fadei Nagacevschi a fost propus la funcția de viceprimar de către un alt viceprimar, în timp ce primarul se afla în concediu.

În acest sens ne-am adresat Cancelariei de Stat a Guvernului RM, care este în drept să verifice legalitatea dispoziției de numire și s-o anuleze.

Un precedent asemănător a fost și în cazul Silviei Radu acum sunt alții la putere, dar practicile rămân aceleași să vedem care vor fi acțiunile, totul este în mâna Guvernului RM”, a mai scris Cebanu.


Amintim că, primarul Chișinăului Ion Ceban a anunțat pe Facebook că l-a prezentat astăzi, 10 noiembrie, subalternilor pe noul viceprimar al capitalei Fadei Nagacevchi.

Asta după ce Consiliul Municipal Chișinău a respins candidatura fostului ministru al justiției Fadei Nagacevschi pentru funcția de viceprimar al capitalei pe data de 28 octombrie, însă și în cadrul șendinței CMC din 4 noiembrie, acesta nu a întrunit voturile.

Fadei Nagacevschi este fostul jurist al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, de unde a fost promovat în poziția de consilier al fostei președintă a Parlamentului Zinaida Greceanîi. Ulterior, a devenit ministrul Justiției în mandatul lui Ion Chicu, iar recent a fost angajat în funcția de consilier al fracțiunii PSRM din Parlament.

sursa: pagina de Facebook,  Ion Cebanu

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.