Orașul DURLEŞTI

Atestat la 1 iunie 1656. Durlești este cel mai mare oraș dintre suburbiile capitalei.

Primar este ELEONORA ȘARAN, candidata Platformei Populare Europene.

Al doilea mandat de activitate: a.2015 – 2019; a.2019 – 2023;

Conform recensământului efectuat recent se atestă un număr de populație de 17600   de locuitori. Distanța directă până în orașul Chişinău este de 7 km. Rutele de transport urban: autobuzul nr.11,35, microbuzul 124, troilebuzul nr. 1.

Orașul are biserica ,,Sfinților Arhangheli Voievozi Mihail și Gavril ‘’, hramul orașului se sărbătorește pe 21 noiembrie(calendarul ortodox).  În prezent se mai construiește biserica din cimitirul nou cu hramul ,, Sfântului Nicolae ” de vară și mănăstirea ,, Sfântul Apostol Andrei ” din cadrul Mitropoliei Basarabiei.

În oraș funcționează un Centru de Sănătate, patru grădinițe de copii și următoarele instituții de învățământ: Liceul teoretic ,, Orizont ’’, liceul teoretic ,, Hyperion ’’, liceul teoretic ,, Durlești ‘’.

În localitate activează circa 1300 de gospodării țărănești în agricultură, având în proprietate 1504 hectare de teren agricol.  În oraș sunt circa 157 de întreprinderi cu diferită formă de activitate, printre care Uzina chimică ”ASCHIM”, Uzina experimentală  Mecanică, Moldpresa ș.a.

Date de contact:

Primăria or.Durlești /anticamera: 022 58 44 78

 

 

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here