Trei minori cu vârstele de 16 și 17 ani, originari din mun. Bălți, și un bărbat de 33 de  ani din UTA Găgăuzia, toți membri ai unui grup infracțional organizat în comiterea escrocheriilor și anume prin crearea unor istorii false precum că ruda persoanei apelate ar fi  produs un accident rutier, au fost reținuți și sunt cercetați penal în 6 cazuri pe teritoriul capitalei, timp de o lună. 

Suma estorcată de suspecți în aceste cazuri se ridică la peste un milion de lei.  

Poliția menționează că,  fiecare dintre  aceștia avea rolul său în această schemă infracțională. Ei se dădeau drept angajați ai organelor de drept, contactau rudele și, sub pretextul că apropiații lor ar fi  produs un accident rutier în urma căruia a avut de pătimit o persoană, solicitau mijloace bănești pentru a nu fi trași la răspundere penală.

Aceștia contactau potențialele victime, iar sumele estorcate variau între 3 000 și 20 000 de euro.

Ultimul caz comis de suspecți a fost la 30 octombrie, în sectorul Botanica al capitalei.

Aceștia  ar fi sunat o  femeie de 70 de ani și sub pretextul că nepoata sa ar fi  nimerit într-un accident rutier,  au solicitat 200 000 de lei pentru a restitui paguba părții vătămate, iar nepoata ei să fie eliberată. Astfel, femeia a transmis unui dintre suspecți suma solicitată.   

Bărbatul a fost plasat în arest pentru 20 de zile, iar minorii sunt cercetați în stare de libertate. Conform legislației penale în vigoare aceștia  riscă închisoare de la 4 la 8 ani.

Măsurile speciale de investigație au fost desfășurate de către ofițerii de investigație din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău și Inspectoratului de Poliție Botanica, sub conducerea procurorilor Procuraturii mun. Chișinău- Oficiul Botanica.

Investigațiile continuă pentru stabilirea complicității și altor persoane în comiterea infracțiunii.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.