Direcția Teritorială pentru Siguranța Alimentelor mun. Chișinău a depistat mai multe produse alimentare cu termen de valabilitate expirat, neetichetate și păstrate în condiții neigienice.

În perioada 10.01.23-25.01.23, au fost inspectate șapte localuri de alimentație publică, nouă hipermagazine și centre comerciale, o piață agroalimentară și un depozit de produse alimentare de origine animală.

În cadrul controalelor, inspectorii DTSA Chișinău au depistat mai multe neconformități și încălcări grave ale legislației privind siguranța alimentară, precum: lipsa unui sistem de trasabilitate al produselor alimentare, lipsa mențiunilor despre producători, produse alimentare cu termen de valabilitate expirat, produse neetichetate, starea igienică necorespunzătoare a unităților de alimentație publică, nerespectarea vecinătății produselor, meniul oferit consumatorilor nu corespunde prevederilor legale, lipsa mențiunilor obligatorii (valoarea energetică, cantitatea netă, prezența alergenilor), lipsa controlului medical și a instruirii igienice a personalului, neafișarea la loc vizibil a informației pentru consumatori.

Astfel, în baza neconformităților depistate au fost întocmite 22 de procese-verbale cu privire la contravenții atât pe persoane juridice, cât și pe persoane cu funcție de răspundere din cadrul unităților verificate.

În consecință, au fost aplicate restricții de comercializare a produselor alimentare neconforme de origine animală și non-animală în cantitate totală de aproximativ 4800 kg.

?FO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here