Fracțiunea PAS în Consiliul Municipal Chișinău(CMC) pledează ca ședințele operative ale Primăriei Chișinău să nu mai fie online, ci publice. Astfel, în calitate de fracțiune vor depune o solicitare în acest sens. Declarația a fost făcută de vicepreședintele fracțiunii PAS din CMC, Zinaida Popa, în cadrul emisiunii AloCapitala cu Margarita Răducan.

”Pledăm ca ședințele operative ale primăriei să nu mai fie online, ci publice, unde să aibă acces fiecare dintre cei care-și doresc. Respectiv îi vom cere primarului acest lucru în imediata apropiere, mai ales că s-a terminat pandemia, nu mai avem restricții”, a declarat Popa.

Totodată, ea a spus că de la începutul mandatului a cerut să fie transparență în CMC, dar Consiliul Municipal este văzut ca o platformă de denigrare.

”Noi nu putem să evităm dezbaterile, dar ceea ce ne pare rău este faptul că Consiliul Municipal este văzut ca o platformă nu doar de manifestare a viziunii asupra unei probleme, dar o platformă de denigrare, de a discuta despre ceea ce nu este în atribuția consilierilor municipali. Sunt discuții foarte aprinse și în comisii și dezbateri”, a precizat consilierul.

Zinaida Popa a mai spus că, în CMC au venit proiecte de decizii privind mărirea statelor de personal pentru secția de comunicare, dar angajații noi sunt aduși tot pentru a face imaginea primarului.

”Ni s-a spus din partea primarului și executivului că e nevoie să fie mediatizate toate ședințele live, să fie văzută activitatea consilierilor, fracțiunilor, indiferent de viziune politică. Ce vedem noi? Iarăși plus 4-6 angajați pentru a face imaginea primarului. Unde este echidistanța? Nu există”, a conchis Popa.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here