În contextul Zilei Internaționale a Familiei, în acest weekend, 14-15 mai 2022, troleibuzul turistic va avea o rută sugestivă „Cupluri celebre din Chișinău”. Excursia are drept scop promovarea obiectivelor turistice şi familiarizarea cetățenilor cu biografiile personalităţilor notorii, care au contribuit la fortificarea imaginii orașului Chișinău la nivel internațional.

”Dezvoltarea oșului „din albe flori de piatră” a fost influențată de mai multe familii şi cupluri celebre din capitală, cum ar fi: Mihail și Elizaveta Voronțov, Alexandru și Olga Plămădeală, Cristina și Alexandru Bernardazzi, Constantin și Iulia Mimi, Regina Natalia Keșco-Obrenovici și Regele Milan I al Serbiei, Xenia Vincentini și Serghei Koroliov, Ecaterina și Nicolae Ivanov, Maria Cebotari și Alexandru Vîrubov, Emil Loteanu și Svetlana Toma, Elena Casso și Gheorghe Donici, Iulia și Alexandru A. von Gheiking, Ion și Doina Aldea-Teodorovici, Grigore și Raisa Vieru, Glebus Sainciuc și Valentina Rusu-Ciobanu, Natalia Dadiani și Giorgi Beglari, Carol Schmitd și Maria Cristi…”, se arată într-un comunicat al primăriei.

Astfel, în perioada 14-15 mai 2022, excursiile tematice cu Troleibuzul Turistic, se vor desfășura după următorul program:

  • ora 12:00 – excursie în limba rusă;
  • ora 14:00 –  excursie în limba română;
  • ora 16:00 – excursie în limba rusă;
  • ora 18:00 – excursie în limba română.

Punctul de pornire a cursei este Arcul de Triumf. Capacitatea de îmbarcare în troleibuzul turistic va fi permisă în limita a 22 de persoane, așezate pe scaune, iar copii până la 7 ani, în mod obligatoriu, urmează a fi însoțiți de un părinte. Prețul unei călătorii este de 30 de lei.

 

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.