Guvernul a numit un nou șef la Inspectoratul General al Poliției pe un termen de cinci ani

0
94
Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi, 8 septembrie, candidatura lui Iurie Podarilov în calitate de șef al Inspectoratului General al Poliției.

Conform ministrei afacerilor interne, Podarilov are o experiență de peste 20 de ani în cadrul MAI și cunoaște bine toate mecanismele de funcționare a instituției. De asemenea, acesta este și expert în cadrul mai multor proiecte transfrontaliere.

Conform anticoruptie.md, Iurie Podarilov, fost director adjunct al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, a ispășit 13 luni de închisoare într-un dosar pentru luare de mită, în care fusese condamnat la patru ani de închisoare, cu executarea pedepsei.

Oficialul, care a ispășit 13 luni de închisoare în penitenciarul nr. 13, susține că acest dosar i-ar fi fost fabricat și este dispus să obțină tragerea la răspundere a persoanelor care se fac vinovate. În vara acestui an, Curtea Supremă de Justiție a decis că fapta care i-a fost incriminată, nu a fost comisă.

Reținerea lui Iurie Podarilov a avut loc la 24 februarie 2017, în baza unui denunț, fiind organizat de SPIA al MAI și PCCOCS și a fost pe larg mediatizată de către holdingul mediatic subordonat regimului Plahotniuc.

Timp de 13 luni, cât a fost deținut în Penitenciarul nr. 13, fostul oficial, el fiind ofițer de urmărire penală, nu a avut acces la materialele cauzei penale și abia după ce a fost eliberat din arest, urmare a hotărârii Curții Supreme de Justiție, care a reîntors dosarul la rejudecare, a putut să-și construiască o apărare în baza materialelor din dosar.

Iurie Podarilov a povestit jurnaliștilor că mai întâi i s-a spus direct că trebuie să plece din funcție, pentru că la MAI trebuie să vină în această funcție un alt om.

Ar fi fost pregătit și un ordin de demitere și altul de numire a noului succesor.

La un moment s-ar fi intervenit din partea partenerilor de dezvoltare, întrucât echipa condusă de Podarilov era cunoscută pentru descoperirea mai multor cazuri grave de trafic de persoane, crimă organizată, la nivel local, dar și regional.

diez.md

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here