Evenimentul a fost organizat în contextul aniversării a 75 ani ai Universității de Stat din Moldova, în cadrul proiectului de stat Modernizarea Mecanismelor de Guvernare axate pe protecția drepturilor omului cu suportul mai multor instituții naționale și de peste hotare, inclusiv reprezentanți ai autorităților publice, profesori universitari, cercetători, reprezentanți ai societății civile.

Suport esențial în organizare a fost acordat de: Universitatea din Varșovia (Polonia), Universitatea Ecologică din București (România), Universitatea Ovidius din Constanța (România), Universitatea Națională din Zaporojie (Ucraina), Universitatea Yuriy Fedkovich din Cernăuți (Ucraina), Agenția de Guvernare Electronică din Republica Moldova, A.O. Promo LEX, A.O. Eco Contact, Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC.

Vizibilitatea evenimentului științific a fost asigurată de Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale, de către directorul, Cojocaru Igor.

Este deja un eveniment devenit tradiție pentru Facultatea de Drept, USM, iar manifestarea științifică se încadrează perfect în realitatea de astăzi, fiind un model de cooperare digitală și un dialog științific fructuos pentru toate părțile implicate.

Conferința este o posibilitate de diseminare a științei dreptului, inclusiv a științei dreptului mediului la nivel internațional, dreptul la un mediu ecologic, sigur, prezentând un interes sporit.

Programul conferinței a întrunit un areal extrem de vast și amplu de tematici, cât și de personalități notorii, recunoscute, cu apartenență la diferite centre de cercetare atât din spațiul european cât și din imediata vecinătate. Acest fapt se datorează partenerilor care au dat curs invitației de participare la organizarea acestui eveniment științific, care prin discuții și cercetării pertinente aduce omagiu Drepturilor Omului și luptătorilor pentru protecția acestora.

E de menționat că la finele sesiunii plenare a manifestării științifice au lansat cuvinte de mulțumire și de felicitări reciproce toți cei implicați, în legătură cu succesele obținute la tematicile discutate.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.