La data de 26 aprilie 2023, ora 10:00, se va inaugura placa comemorativă 𝐏𝐞𝐭𝐫𝐞 𝐓𝐞𝐨𝐝𝐨𝐫𝐨𝐯𝐢𝐜𝐢, de către Direcția Generală Cultură și Patrimoniu Cultural a Consiliului municipal Chișinău. Placa comemorativă se va inaugura în casa în care a locuit compozitorul (strada Vasile Alecsandri 19). Intrarea la eveniment este liberă.
Petre Teodorovici s-a născut pe 18 mai 1950, în orașul Leova, în familia profesorului de muzică Cristofor Teodorovici. Studiile le-a făcut la Colegiul de muzică Ștefan Neaga, secția teoria muzicii (și facultativ, compoziția, cu Eugen Doga), și la Facultatea de dirijat coral a Institutului de Arte Gavriil Musicescu din Chișinău.
Încă din tinerețe Petre Teodorovici s-a afirmat ca un luptător pentru cauza națională, manifestându-se pe latura culturală.
În 1989 lui Petre Teodorovici i-a fost conferit titlul de Maestru emerit al Artei, iar în 1996 a devenit cavaler al ordinului Gloria Muncii (1996).
La evenimentul de inaugurare a plăcii comemorative vor fi prezenți membri ai familiei compozitorului, dar și interpreți care au colaborat cu acesta, precum Gheorghe Țopa și Lidia Botezatu.
Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.