În centrul capitalei a fost lansată o expoziție dedicată lucrătorilor medicali

0
264

Peste o sută de fotografii au fost vernisate în cadrul unei expoziții cu genericul „Lucruri stranii se întâmplă”, inaugurată astăzi la intrarea în Parcul Ștefan cel Mare şi Sfânt din centrul capitalei.

Evenimentul a fost organizat de Primăria municipiul Chișinău şi fotoreporterul Agenției Informaționale de Stat MOLDPRES, Mihai Vengher, care a realizat mai multe lucrări dedicate cadrelor medicale.

Este o expoziție dedicată Zilei lucrătorului medical și farmacistului, fiind pentru a doua oară când Primăria Chişinău lansează şi transmite emoțiile şi susținerea pentru angajații din sistemul medical. Prima a fost în octombrie, la Ziua oraşului, când ne-am exprimat recunoștința pentru cei care şi-au riscat viața în lupta antiCovid. Astăzi, putem urmări o evoluție şi vedea toate etapele muncii medicilor, pornind de la internare până la nașterea unui copil”, a relevat la lansarea expoziției Angela Cutasevici, viceprimar al municipiului Chişinău.

Potrivit oficialului, arta fotografică poate reda cu desăvârșire şi multă emoție toate trăirile medicilor în munca lor deloc ușoară, or, „acest lucru i-a reuşit perfect maestrului Mihai Vengher”.

Vreau să-i aduc sincere mulțumiri şi profundă recunoștință artistului pentru curajul său profesionist, care i-a permis să pătrundă în multe secții, mai ales cele de după linia roșie în lupta cu coronavirusul, şi ne-a arătat momente absolut inedite şi valoroase, trăite atât de personalul medical, cât şi de pacienţi. Fotografiile expuse vorbesc de la sine şi transmit mai bine ca orice explicație sentimentele trăite, suferințele prin care s-a trecut, precum şi speranța şi credința într-o revenire la normalitate”, a spus viceprimarul capitalei.

La rândul său, autorul expoziției, Mihai Vengher, a afirmat că această inițiativă a sa este mai degrabă o menire profesională a fotoreporterilor „de a fi şi ei în prima linie şi a imortaliza pentru posteritate tot ce se întâmplă aici şi acum”.

„În ultima perioadă, interesul major a fost pentru munca medicilor şi faptul cum au reacționat, probabil, la cea mai grea şi dificilă provocare din istoria modernă – pandemia cauzată de COVID-19. Voi continua această experiență şi voi face şi alte serii din spitale, despre munca medicilor, în speranța că vor fi deja pe un făgaș mai pașnic. Totodată, sper că peste un timp va fi posibil să realizăm împreună cu municipalitatea şi un album foto dedicat în special muncii medicilor în perioada pandemică”, a menționat fotoreporterul MOLDPRES.

Mihai Vengher a fost printre primii jurnaliști din ţară care s-a infectat cu COVID-19 şi, fiind internat în spital într-o stare destul de gravă, a fost şi pacient, şi profesionist, realizând chiar de pe patul de spital o serie de fotografii din prima linie a luptei împotriva noului coronavirus.

moldpres.md

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here