Președintele Partidului Politic NOI Vladimir Dachi susține că este nevoie de măsuri radicale în domeniul medicinei, educației și economiei. Declarațiile au fost făcute cadrul emisiunii «Территория свободы» cu Lilia Burakovski.

”Noi vom crea premise economice pentru diaspora. Astfel ca oamenii vor putea reveni în țara. În domeniul medicinei este nevoie de un complex întreg de măsuri pentru majorarea salariilor medicilor și statul are aceste posibilități. Toate instituțiile de medicina trebuie să fie dotate cu echipament modern si statul are posibilități financiare necesare”, a declarat Dachi.

 

”Ce ține de domeniul educației – sunt mai multe întrebări, mai multe instituții de învățămînt au probleme cu completarea grupelor, nu au studenți. Aceste trebuie să fie lichidate. Profesorii nu sunt de vină, astfel funcționează sistemul. Avem nevoie de terapie șoc ca avem schimbări spre bine”, a subliniat politicianul.

De menșionat este că partidul politic NOI, care se identifică ca formațiune de centru-stîngă cu orientare promoldovenească s-a lansat in politică la data de 11 iulie 2020. Membrii partidului au declarat că intenționez să devină un factor de unificare a poporului.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.