În municipiul Chișinău a fost creată în premieră o instituție dedicată dezvoltării antreprenoriatului – Centrul Municipal pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului. Statutul, misiunea și principalele obiective ale acestei structuri, oferă posibilități de dezvoltare antreprenorială inclusiv refugiaților din Ucraina.
Centrul Municipal pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (I.P. CMDA) are statut de instituție publică, necomercială, cu misiunea de а realiza politicile municipale în domeniul susținerii și dezvoltării mediului de afaceri în capitală. Centrul dezvoltă și implementează programe și instrumente de suport a sectorului IMM din municipiul Chișinău, în scopul creșterii performanței și nivelului de competitivitate a acestuia, contribuind la dezvoltarea socio-economică durabilă a municipiului și la crearea de noi locuri de muncă.
Principalele obiective ale Centrului sunt: formarea competențelor și culturii antreprenoriale, dezvoltarea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor și migranților, facilitarea accesului IMM-urilor la finanțare, dezvoltarea infrastructurii municipale de suport în afaceri.
Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.