În curând locuitorii sectorului Râșcani se vor bucura de un nou scuar

0
232

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu a facut anunț că de vineri se vor incepe lucrările de renovare a scuarului de la intersecția străzilor Alexandru Hîjdeu și George Coșbuc, din sectorul Râșcani al capitalei.

“Colegii de la Spații Verzi deja au igienizat copacii din parc, astfel de vineri putem incepe lucrările de renovare.

Până la sfârşitul verii vor fi construite trotuarele, iluminare, irigare, instalarea băncilor și coșurilor de gunoi, teren de joacă şi o cișmea.”

Concepția proiectului de reamenajare a zonei este realizată de către echipa de arhitecți care a obținut locul I la Concursul municipal, desfășurat în perioada 02 – 29 octombrie,anului trecut.

Inițiativa a fost  realizată în cadrul Proiectului trilateral al orașelor Mannheim – Chișinău – Cernăuți: „Regîndirea spațiului public. Cetățenii își modelează viitorul”, care presupune dezvoltarea și modelarea identității sociale a orașelor participante, prin recrearea spațiilor publice din zonele defavorizate, prin colaborarea cetățenilor cu autoritățile locale.

Contractul pentru elaborarea proiectului de execuție a fost  încheiat între municipalitate și autorii concepției, S.R.L. „LAMIEZ” și AO „Centru de urbanism”.

Costul total al proiectului este 45 mii Euro, dintre care 59 la sută reprezintă partea de grant, restul sumei este finanțată de către bugetul municipal.

 

 

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here