Intervenția serviciilor la evacuarea zăpezii și combaterea poleiului

0
714

Primăria municipiului Chișinău informează că pe parcursul nopții de joi, serviciile municipale au desfășurat lucrări de deszăpezire și lărgire a părții carosabile pe 22 de străzi din capitală.

Regia „Exdrupo” a acționat de la ora 21:00, cu 4 autospeciale, în conlucrare cu Inspectoratul Național de Patrulare, pentru a facilita intervenția.

În acest context, primarul general interimar, Ruslan Codreanu a solicitat ca drumarii să execute asemenea lucrări prioritar pe străzile aglomerate și pe arterele unde circulă transportul public. Edilul-șef a menţionat că măsura este necesară pentru a evita ambuteiajele în orele de vârf.

Astfel, autoritățile municipale fac apel către conducătorii auto să nu-și lase mașinile pe marginea drumului, pentru ca serviciile municipale să poată interveni la curăţarea carosabilului.

Totodată, 13 unități e tehnică specializată au evacuat zăpada de pe străzile Vasile Alecsandri şi Alexandr Puşkin. Utilajele Direcţiei Locativ-Comunale au fost antrenate şi la evacuarea zăpezii de pe trotuare, pe bd. Ștefan cel Mare. În total, au fost evacuate circa 60 de curse.

Drumarii au intervenit noaptea trecută pe străzi și pentru a preveni formarea poleiului. 11 autospeciale ale Exdrupo au fost antrenate la presurarea materialului antiderapant. Pe parcursul nopții au fost împrăștiate 270 de tone de antiderapant și 30 de tone de sare tehnică.

chisinau.md

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.