Ion Ceban, liderul Partidului „Mișcarea Alternativa Națională”, câștigă Primăria Chișinău din primul tur de alegeri. Pentru el au votat 132.802 chișinăuieni sau 50.62% din cetățenii cu drept de vot. Candidatul PAS, Lilian Carp acumulează 28.23% (74.074 de voturi). Datele au fost prezentate de Comisia Electorală Centrală. 

Consiliul Municipal Chișinău va fi reprezentat de șapte formațiuni politice, după numărarea tuturor voturilor, arată datele publicate de Comisia Electorală Centrală. Așadar, formațiunile MAN și PAS vor avea cei mai mulți consilieri.

MAN și PAS au obținut câte 20 de mandate. Aceștia sunt urmați de Partidul Socialiștilor cu 6 mandate, Partidul Comuniștilor – 2 mandate și Partidul Renaștere, Platforma DA , Partidul Nostru câte 1 mandat.

Totodată, din cele 11 municipii din Moldova în 7 primarii au fost aleși din primul tur.

Potrivit analizei expertului economic, Veaceslav Ioniță, cel mai bun rezultat a fost înregistrat în mun. Strășeni, unde candidatul independent Valentina Casian a luat 83,47% din voturi.

Potrivit lui, în cel mai mare oraș din țară, capitala Moldovei mun. Chișinău, primarul din partea partidului MAN, Ion Ceban, a câștigat la limită cu 50,62%.

Cel mai mic scor a fost obținut în mun. Bălți, unde favoritul primului Tur, Reprezentantul partidului PPPN, Alexandr Petkov a obținut 22,69% din voturi.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.