Pe parcursul zilei de astăzi toate instituțiile preșcolare din capitală urmează a fi conectate la sura centrală de încălzire. Totodată, de săptămâna trecură, de agent termic beneficiază 59 de grădinițe din sectoarele Centru, Ciocana și Botanica.

O informație în acest sens, a fost prezentată luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale de șeful adjunct al Direcției generale educație tineret și sport, Viorica Negrei.

Potrivit responsabilului, începând de astăzi, odată cu revenirea elevilor din vacanța de toamnă, treptat vor fi conectate la agentul termic toate instituțiile de învățământ din ciclul primar și secundar.

De asemenea, cele 54 de instituții municipale din sfera socială și medicală sunt pregătite în proporție de 100 % pentru a primi agentul termic. Iar conectarea la sursa centralizată de căldură va avea loc odată cu schimbarea valorilor termice de afară.

După cum a informat șeful adjunct la Direcției generale medicale și sociale, Marina Buga, în instituțiile medicale pentru copii mici temperatura aerului di încăperi este monitorizată, iar la necesitate sunt conectate surse alternative de încălzire.

În context, viceprimarul capitalei, Ilie Ceban, a menționat că managerii de instituții pot solicita la necesitate livrarea agentului termic, pentru a evita disconfortul  termic al beneficiarilor. Totodată infrastructura blocurilor de locuințe din oraș este pregătită pentru primirea serviciului menționat.

Primăria Chișinău, anual, odată cu începerea sezonului de încălzire, solicită Întreprinderii de Stat „Termoelectrica” S.A., în baza relațiilor contractuale, să conecteze fondul locativ municipal la rețeaua termică centralizată, în contextul în care locuitorii orașului, se confruntă cu disconfort termic atunci când trei zile consecutiv sunt înregistrate temperaturi medii zilnice de până la +10 ˚C.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.