Izolarea șantierelor în construcții cu plasă de protecție

0
724

Agenții economici care au șantiere în lucru pe teritoriul Capitalei, urmează să izoleze cu plasă de protecție locațiile respective, pentru a evita răspândirea prafului în zonele publice, cele rezidențiale, cât și pe străzi.

Despre aceasta au raportat astăzi pretorii de sector, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

Reprezentanții preturilor au vizitat săptămâna trecută șantierele în lucru din sectoare și au informat constructorii despre solicitările administrației publice locale privind controlul răspândirea prafului.

În sectorul Centru au fost înmânate prescripții la 21 de agenți economici, la Ciocana – 15, Buiucani – 18. De asemenea au fost avizați constructorii de imobile din sectoarele Botanica și Râșcani, iar săptămâna aceasta se va verifica deja conformarea la cerințele impuse de municipalitate.

Acum o săptămână, Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a solicitat responsabililor care eliberează acte permisive în construcții să includă obligator un punct vizavi de acoperirea șantierelor cu plasă de protecție.

Primăria municipiului Chișinău a solicitat și spălarea autovehiculelor care ies de pe șantiere, măsura fiind aceeași – evitarea răspândirii deșeurilor din construcții pe străzi, iar agenții economici s-au conformat măsurii impuse.

chisinau.md

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.