În următorii cinci ani, Guvernul va construi Stadionul Național. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu a anunțat că au fost analizate cinci locații pentru amplasarea stadionului, iar terenul din Stăuceni, din preajma Arenei Chișinău, a fost identificat ca fiind cel mai potrivit pentru construcție.

Astăzi, Andrei Spînu, împreună cu Dan Perciun, Ministrul Educației și Cercetării, și Leonid Oleinicenco, Președintele Federației Moldovenești de Fotbal, a prezentat principalele detalii ale viitorului Stadion Național.

Potrivit lor, stadionul va fi de categoria 4 UEFA, cea mai înaltă categorie, care va permite organizarea meciurilor de fotbal din cele mai importante competiții naționale și internaționale.

”Am început discuțiile despre construcția Stadionului Național în toamna anului trecut. Azi, deja avem studiul de pre-fezabilitate realizat de către Federația Moldovenească de Fotbal”, a declarat ministrul.

Iată care sunt principalele prevederi:

  • Capacitatea stadionului: 20.000 – 25.000 de locuri pentru spectatori, cu acoperiș continuu care să protejeze toate scaunele;
  • Locuri de parcare: 1.500 – 1.800 de locuri;
  • Suprafața construită: 18.000 de metri pătrați la sol, 60.000 de metri pătrați desfășurați și 10.000 de metri pătrați în interiorul stadionului.

Spînu a mai spus că Stadionul Național reprezintă nu doar o investiție în fotbal, ci și în creșterea economică, crearea de locuri de muncă, promovarea sportului, revitalizarea zonei și atragerea turismului în țara noastră.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.