Lacurile din Chișinău prezintă pericol pentru sănătatea oamenilor

0
390

Persoanele care doresc pe timpul canicular să se scalde în lacurile din Chișinău sunt prevenite să se rețină, pentru nu a fi infectate de boli diareice acute și boli de piele. 

Specialiștii au descoperit în lacurile din Chișinău diverse bacterii dăunătoare pentru organismul uman, trei din ele fiind infectate cu holeră.

În apele râului Nistru și în cinci lacuri din municipiul Chișinău au fost depistate bacterii E.coli, colifagi şi alte microorganisme care pot provoca boli diareice acute și boli de piele. Potrivit specialiștilor Centrului de Sănătate Publică din Chișinău este vorba despre lacul ,,Vatra” și lacurile din Parcul „Râşcani”, „Valea Morilor”, „Valea Trandafirilor” și „La Izvor”.

Vibrionul holeriformic non-01 a fost identificat în trei lacuri: „Vatra”, cel din Parcul „La Izvor” și „Valea Morilor”.

„În Nistru, în mai s-a depistat, în iunie nu. Nu este exclus ca mai târziu să apară și în Nistru”, a declarant medicul igienist, Tudor Puiu.

Acesta atenționează persoanele că, făcând băi în aceste lacuri, pot contracta Hepatita A, meningită serioasă, diverse boli de piele și boli diareice acute. Și peștii din aceste lacuri pot fi infectați, de aceea nu ar trebui consumați.

 

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here