Lista străzilor cu camere de supraveghere – radar, unde vor fi vânați vitezomanii

0
905

Din februarie, în Republica Moldova vor deveni operaționale cinci camere de supraveghere de ultimă generație, pentru care Serviciul Tehnologii Informaționale a cheltuit circa opt milioane de lei și care sunt apte să identifice depășirile limitei de viteză și automobille fără revizia tehnică.

Serviciul Tehnologii Informaționale a MAI, la sfârșitul lunii noiembrie 2018, a extins sistemul automatizat de supraveghere a circulației rutiere.

Astfel, în cinci locuri vor fi instalate echipamente noi ce vor fixa șoferii care depășesc limita de viteză, dar și pe cei ale căror automobile nu au revizia tehnică și nu dispun de certificatul de asigurare.

Potrivit unor surse ale Deschide.MD, care au solicitat să le fie păstrat anonimatul, în prezent, cele cinci camere de supraveghere de ultimă generație au fost deja instalate și activează în regim de testare.

Curând, cei de la STI vor avea buletinele metrologice și, începând din luna februarie, șoferii vor primi amenzi și pentru încălcările menționate mai sus, dacă vor nimeri în vizorul camerelor de supraveghere instalate pe adresele de mai jos:

1) Intersecția bulevardului Alba Iulia cu strada Liviu Deleanu – bd. Alba Iulia, municipiul Chișinău;

2) Strada Drumul Băcioiului 287, municipiul Chișinău;

3) șoseaua Muncești 273 și 692, municipiul Chișinău;

4) instersecția bulevardului Dacia cu strada Băcioi Noi, municipiul Chișinău;

5) comuna Stăuceni, traseul R6, municipiul Chișinău;

La fel ca şi cele vechi, noile aparate video sunt setate să fotografieze maşinile care depăşesc limita de viteză permisă. Astfel, după înregistarea fiecărei încălcări, şoferii indisciplinaţi vor primi o scrisoare prin poştă, în care va fi ataşată imaginea și procesul-contravențional.

Costul total al proiectului se ridică la opt milioane de lei, bani alocaţi din bugetul Serviciului Tehnologii informaţionale.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.