Lucrările de amenajare a scuarului din str. G. Coșbuc, sectorul Râșcani al capitalei au fost finalizate

0
213

Primăria municipiului Chişinău informează că lucrările de amenajare a scuarului din str. G. Coșbuc, sectorul Râșcani al capitalei au fost finalizate, astfel că locuitorii din preajmă, precum și alți cetățeni ai municipiului dispun de un spațiu public nou pentru recreere.

Reabilitarea scuarului a inclus reconstrucția aleilor pietonale și renovarea spațiilor verzi, instalarea iluminatului public pietonal și a mobilierului urban.

De asemenea, a fost amenajat un teren de joacă pentru copii și a fost montată o cișmea.

Concepția de amenajare a scuarului din str. G. Coșbuc a fost elaborată în cadrul proiectului-pilot „Regândirea spațiului public. Cetățenii își modelează viitorul”, parte a Acordului trilateral între orașele Mannheim – Chișinău – Cernăuți.

Proiectul de execuție a fost realizat de către echipele de arhitecți, autorii concepției: S.R.L. „LAMIEZ” și AO „Centru de urbanism”, care au obținut locul I la Concursul municipal de profil, desfășurat în perioada 02 – 29 octombrie 2018.

Costul lucrărilor pentru reconstrucția scuarului, în urma desfășurării licitației, este de 1,4 milioane de lei, dintre care 40 la sută reprezintă partea de grant, iar restul sumei este acoperită din sursele bugetului municipal.

Menționăm că inițiativa de reamenajare a scuarului din str. George Coșbuc este realizată în cadrul Proiectului trilateral al orașelor Mannheim – Chișinău – Cernăuți, ce presupune dezvoltarea și modelarea identității sociale a orașelor participante, prin recrearea spațiilor publice din zonele defavorizate, prin colaborarea cetățenilor cu autoritățile locale.

Primăria municipiului Chișinău, la fel ca și partenerii de proiect din țara vecină, va găzdui reprezentanții oficiali din orașele înfrățite: Mannheim și Cernăuți la evenimentul de inaugurare a scuarului reabilitat. Acțiunea este planificată pentru finele lunii octombrie.

chisinau.md

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here