Mai bine de jumătate din accidentele din țară se produc la Chișinău

0
110

Mai bine de jumătate din numărul total de accidente rutiere produse în țară de la începutul anului au avut loc în municipiul Chișinău.

Șeful Inspectoratului Național de Patrulare, Marin Maxian, a declarat că acest lucru se explică prin numărul unităților de transport, dar și, în general, numărul participanților la trafic, care este mai mare decât în alte localități.

În primele două luni ale anului, în țară s-au produs 308 accidente rutiere, numărul fiind în descreștere cu puțin peste 8% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. În acestea, și-au pierdut viața 34 de oameni, iar alți 361 au fost traumatizați.

Din numărul total de accidente, 161 au fost înregistrate în municipiul Chișinău, iar în acestea au murit opt oameni.

Peste 90% din accidente se produc din vina șoferilor, iar principalele cauze sunt excesul de viteză și neadaptarea acesteia în timpul deplasării pe anumite porțiuni de drum sau în anumite condiții meteo.

Printre cauze se mai numără neacordarea priorității în intersecții sau la traversarea pasajelor pietonale, precum și șofarea sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise.

Cât privește situația în municipiul Chișinău, se atestă o creștere semnificativă a cazurilor de traversare neregulamentară a străzii de către pietoni.

Ca urmare, au fost înregistrate 33 de accidente, soldate cu patru persoane decedate și 30 – traumatizate.

Potrivit analizei situației accidentare pe sectoarele capitalei, o majorare la toate compartimentele accidentelor se înregistrează în sectorul Botanica.

În primele două luni ale anului, în accidentele rutiere din municipiu au fost implicați 39 de minori, trei dintre care au murit, iar alții trei au fost traumatizați grav.

Marin Maxian a declarat că, în ultimii ani, în instituțiile de învățământ sunt desfășurate tot mai mult activități de instruire pentru a reduce la minim numărul accidentelor cu implicarea copiilor.

În opinia sa, aspectul de informare și sensibilizarea în rândul tinerei generații este extrem de important, în condițiile în care aceștia, pe lângă faptul că sunt pietoni, sunt și viitorii șoferi.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here