Marș de Ziua Memoriei. Eroii războiului de pe Nistru sunt comemorați astăzi la Chișinău

0
674

La 27 de ani de la începutul acțiunilor de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova, azi, 2 martie, în capitală este organizat un Marș al Memoriei, urmat de un miting.

De dimineață, în toate bisericile au fost oficiate servicii divine în memoria celor căzuți pe câmpul de luptă.

Către ora 09.00, vor avea loc depuneri de flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt.

După care participanții vor porni în marș din Piața Marii Adunări Naționale către Complexul Memorial Eternitate, unde va fi organizat un miting de comemorare, cu participarea conducerii țării. După miting, veteranii vor participa la o masă de pomenire cu „terci ostășesc”.

În legătură cu organizarea marșului, poliția informează că, începând cu ora 10.00, circulația rutieră va fi sistată temporar și parțial pe traseul marșului: Piața Marii Adunări Naționale – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – str. Ismail – str. Pan Halippa – Complexul memorial „Eternitate”.

Amintim că, în războiul de pe Nistru au participat mii de combatanți, militari și rezerviști ai Armatei Naționale, sute de voluntari și civili. Aici și-au pierdut viața circa 400 de cetățeni, iar aproximativ 1.200 au fost răniți. Acest conflict s-a soldat și cu persoane dispărute.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.