Masă rotundă cu genericul „Efectele migrației: copiii rămași acasă”

0
204

Ieri, 30 octombrie 2019, Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului a desfășurat masa rotundă cu genericul „Efectele migrației: copiii rămași acasă.

În cadrul mesei rotunde a participat angajații DPDC de sector, cadrele didactice și de conducere, specialiștii din centrele de plasament/serviciile specializate, pedagogi din Centrele comunitare pentru copii și tineri, cadrele didactice din instituțiile de învățământ secundar general.

Activitatea a inițiat cu discursul de deschidere a șefului interimar al Direcției, Lucia Caciuc, ulterior moderatorul mesei rotunde, Vera Pșeneac, a deschis sesiunea de comunicări și dezbateri cu subiectul:  Efectele economice și psiho-sociale ale migrației asupra copiilor rămași acasă.

Sesiunea a II a masei rotunde cu genericul „Efectele migrației: copiii rămași acasă” a inițiat cu comunicarea: Rolul DMPDC și a Centrelor comunitare pentru copii și tineri în diminuarea consecințelor negative ale migrației: realizări și perspective.

Victoria Garabagiu, pedagog organizator la Centrul comunitar pentru copii și tineri “Atlant” a prezentat participanților viziunea societății despre copiii părinții cărora sunt plecați la muncă peste hotare, riscurile cu care se confruntă acești copii, dar și nevoile copilului în dezvoltarea echilibrului psiho-emoțional.

Masa rotundă a fost organizată în scopul consolidării parteneriatului dintre specialiștii, care activează în sistemul de protecție a copilului din municipiul Chișinău și din instituțiile de învățământ secundar general.

Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here