Mecanismul de plasament și acordare a asistenței medico-sociale persoanelor fără domiciliu stabil în perioada rece a anului

0
675

Primăria Chişinău informează că autoritățile administrației publice locale Chișinău au aprobat un Mecanism de plasament și acordare a asistenței medico-sociale persoanelor fără domiciliu stabil din municipiu.

O dispoziție prin care stabilește modul de conlucrare dintre instituțiile publice de profil, în vederea ajutorării oamenilor străzii pe timp de iarnă, a fost semnată de către Primarul general interimar, Ruslan Codreanu.

Mecanismul are ca scop stabilirea etapelor de plasament și acordarea asistenței medico-sociale persoanelor fără domiciliu stabil, în raza municipiului Chișinău, precum și modalitățile de identificare, plasare și, după caz, spitalizarea acestora.

Astfel, în perioada de iarnă, oamenii străzii din municipiu, la solicitarea acestora, vor fi asigurați cu adăpost provizoriu pe timp de noapte, vor fi transportați, la necesitate (cu mașina poliției sau cu transportul direcțiilor de asistență socială) la Centrul de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil; le va fi acordat primul ajutor medical, în caz de necesitate; vor beneficia de mic dejun și cină etc.

Prin contribuția ONG-urilor de profil, vagabonzii vor fi asigurați și cu prânz gratuit.

În context, e de menționat că la nivel de administrație publică locală a municipiului Chișinău, a fost creată o Comisie responsabilă de implementarea Mecanismului privind susținerea persoanelor fără adăpost în perioada rece a anului, pentru evitarea riscului de hipotermie.

De asemenea, în perioada de referință, Direcția situații excepționale a municipiului Chișinău va asigura corturi amenajate ca puncte de intervenție urgentă pentru persoanele afectate de hipotermie.

Obiectivele date vor fi amenajate în fiecare sector al orașului, pe adresele: bd. Decebal-Dacia, lângă McDonalds), str. Bogdan Voievod, colț cu str. Kiev, Calea Ieșilor, 49, bd. Mircea cel Bătrân nr. 2 (pe alee), str. Haltei, 2.

chisinau.md

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.