Numărul infecțiilor respiratorii s-a majorat în capitală cu 23%. Anunțul a fost făcut de către șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlca, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, relatează MOLDPRES.

Potrivit lui Gîlcă, se atestă o majorare a cazurilor COVID-19, care au înregistrat o creștere dublă față de săptămâna anterioară. „Situația epidemiologică este una îngrijorătoare. Se atestă o insuficiență de locuri în spitalele cu profil COVID-19. Săptămâna trecută a fost activat Spitalul Clinic Municipal de Ftiziopneumologie pentru internarea pacienților. Se înregistrează o suprapunere a infecțiilor respiratorii, COVID-19 și gripă, de aceea formele de boală sunt complicate, iar recuperarea este mai grea. În prezent, în instituțiile medicale au fost instituite filtre. Îndemnăm populația să fie responsabilă și să se vaccineze împotriva coronavirusului”, a spus Boris Gîlca.

La rândul său, șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport din capitală, Andrei Pavaloi, a menționat că, săptămâna trecută, prezența în instituțiile de educație din capitală a fost de 73 la sută. „Un număr de 29 de elevi și 15 cadre didactice s-au îmbolnăvit de COVID-19. Îndemnăm administrația instituțiilor de învățământ să respecte normele sanitare”, a menționat Andrei Pavaloi.

Săptămâna trecută, la unitățile de primire urgentă din capitală s-au înregistrat 2 956 de adresări, în urma cărora 1 562 de pacienți au fost internați. Persoanele au solicitat ajutorul medicilor în cazuri de infecții respiratorii, pneumonii și bronșite.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here