Pentru diversificarea modalităților de plată a serviciilor de călătorie, a fost lansat un nou proiect-pilot de taxare electronică în transportul public din Capitală, de această dată prin intermediul telefonului mobil. Inițiatorul proiectului este operatorul de telefonie mobilă Moldcell, seviciul fiind disponibil exclusiv pentru abonații acestuia. Anunțul a fost făcut de Regia Transport Electric Chișinău(RTEC). 
Potrivit RTEC, această metodă de plată este o premieră pentru Republica Moldova și are drept scop simplificarea și accelerarea procesului de plată pentru transportul public, eliminând necesitatea tranzacțiilor cu numerar.
Proiectul pilot „Plăți cu numărul Moldcell”, realizat de compania Moldcell, în colaborare cu Direcția Generală Mobilitate Urbană, Regia Transport Electric Chișinău și Parcul Urban de Autobuze, oferă posibilitatea achitării călătoriilor în transportul public pentru pasagerii rutelor nr. 8 și 10 ale rețelei de troleibuze și rutelor nr. 2 și 26 ale rețelei de autobuze din Chișinău, folosind numărul Moldcell.
În fiecare unitate de transport sunt plasate câte 8 stickere cu coduri QR și informația despre procesul de plată. Astfel, călătorul, abonat al operatorului respectiv, trebuie să execute următorii pași: scanarea codului QR pentru a genera SMS; expedierea SMS-ului pre-completat generat; primirea biletului de călătorie prin SMS; prezentarea biletului SMS taxatorului.
Alternativ, SMS-ul poate fi completat manual prin includerea în conținutul mesajului a numărului de bord a troleibuzului (număr din 4 cifre) și a destinatarului – numărul scurt 4000.
Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here