Primăria municipiului Chișinău examinează posibilitatea deschiderii unei noi rute municipale de autobuz pentru locuitorii din suburbia Sîngera, care va face legătura cu sectorul Centru din orașul Chișinău prin strada Muncești. Specialiștii Parcului Urban de Autobuze, împreună cu viceprimarul Ilie Ceban și reprezentanții administrației locale, au examinat pe traseu toate necesitățile care trebuie ajustate pentru a lansa ruta de autobuz.
Itinerarul noii rute urmează să traverseze străzile Viilor, Orheiului, Aerogării și Primăverii din Sîngera, unde în prezent nu circulă transport public. Este vorba de aproape 4500 de beneficiari.
În prezent, spre Sîngera, satele Revaca și Dobrogea circulă rutele suburbane municipale de autobuz nr. 18, nr. 18 A, nr. 33 și nr. 44. Ruta va circula spre Liceul Teoretic ”Alexandru cel Bun”.
La solicitarea locuitorilor, Primăria Municipiului Chișinău a lansat recent șase rute noi de autobuz pentru suburbiile Durleşti, Codru, Bubuieci, Trușeni prin satul Dumbrava.
De asemenea, a fost extins itinerarul rutei municipale de autobuz nr. 24 în satul Colonița, iar pe ruta nr. 46 a fost majorată capacitatea de transportare a pasagerilor prin adăugarea unei unități articulate.
Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.