Omagierea persoanelor centenare din municipiul Chișinău

0
735

Astăzi, 3 decembrie 2018, Primăria municipiului Chișinău a organizat omagierea cetățenei Ecaterinei Tricolici, care a împlinit recent vârsta de 100 de ani.

ngajații municipalității au vizitat sărbătorita la domiciliu, i-au oferit flori și 5000 de lei, cu ocazia marcării unui secol de viață.

Ecaterina Tricolici s-a născut și a muncit în satul Arionești, Dondușeni. Toată viața a lucrat bucătăreasă la cantina colhozului, dar mai gătea bucate și pe la nunțile din sat. A crescut 2 copii: băiat și fată. Acum are 3 nepoți și o strănepoată.  Din anul 1993 a trecut cu traiul la fiică, în capitală.

Bătrâna a făcut 4 clase la români. Acum, ajunsă la un secol de viață, omagiata se mai poate mândri cu o memorie bună, fiind în stare să recite poezii învățate încă în copilărie și chiar să cânte piese patriotice.

Sărbătorita este prima din dinastia ei care a ajuns la această vârstă onorabilă, iar secretul longevității este cumpătarea. Fiica, Elena Jereghi, spune că mama ei a dus o viață liniștită și că și-a povățuit copiii să aibă răbdare în viață și să știe a ierta.

Inițiativa de omagiere a cuplurilor care împlinesc 50 de ani de la celebrarea căsătoriei și a persoanelor centenare din municipiul Chișinău datează din anul 1997. În anul 2018, municipalitatea a omagiat 5 persoane care au împlinit 100 de ani și mai mult.

chisinau.md

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.