Oraș curat cu e-Deșeu reciclat!

0
967

Primăria municipiului Chișinău, în calitate de partener a proiectului verde și sustenabil, „Oraș curat cu e-Deșeu reciclat”, a instalat pe holul instituției primul tomberon de colectare a deșeurilor electrice și electronice.

Tomberonul va putea fi utilizat pentru colectarea corectă a e-Deșeurilor (deşeuri de echipamente electrice şi electronice, baterii portabile uzate etc.) de către funcționari, dar și de cetățenii care vor vizita Primăria Chișinău.

Inițiativa de colectare a deșeurilor a fost lansată în scopul sensibilizării autorităților publice, agenților economici și populației, în vederea reducerii nivelul de poluare a mediului înconjurător.

În cadrul acestui proiect, pe teritoriul municipiului Chișinău va fi dezvoltată o rețea de colectare separată a e-Deșeurilor, prin instalarea a 80 de tomberoane, în instituțiile publice centrale și locale, centre comerciale și stații PECO.

Proiectul “Oraș curat cu e-Deșeu reciclat” este adresat reprezentanților din sectorul public, care vor fi încurajați să adopte practici durabile şi prietenoase mediului în activitatea lor, colectând şi sortând corect e-Deșeurile în cadrul oficiilor; agenților economici (producătorii de deșeuri, care cad sub incidența responsabilității extinse a producătorului), dar și reprezentanților din mediul academic, în calitate de promotori/ambasadori a informației, mesajelor ecologice și a practicilor de gestionare corectă a e-Deșeurilor.

Primăria municipiului Chișinău

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.