Vernisaj de grafică și pictură în holul Primăriei mun. Chișinău

0
821

Astăzi, 08 decembrie 2018, în incinta Primăriei municipiului Chișinău a fost inaugurat Vernisajul de grafică și pictură a 46 de copii, care frecventează Centrele Comunitare pentru Copii și Tineri din cadrul Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului.

Activitatea cu genericul „Feeria iernii în culorile spectrului cromatic” a inițiat cu cuvântul de salut al șefului interimar al DMPDC, Lucia Caciuc: „Sărbătoarea cea frumoasă iată ne-a intrat în casă, pentru cei de la Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului Primăria mun. Chișinău este casa mare. Astăzi am venit cu cele mai frumoase lucrări ale copiilor noștri pentru ale crea dispoziție de sărbători colegilor de la Primărie. Vreau să mulțumesc tuturor celor care ne-au onorat cu prezența”.

Ulterior, viceprimarul mun. Chișinău, Nistor Grozavu a adresat un mesaj de felicitare copiilor: „Acest eveniment este foarte important, iar lucrările pe care le vedem aici reprezintă ceea ce văd copiii – viitorul nostru. Prin aceste lucrări, compoziții văd viitorii pictori, arhitecți și sper că la universitate mă voi întâlni cu majoritatea având în vedere că sunt din acest domeniu. Să deveniți mândria părinților și a profesorilor”.

Mesaje de felicitare au exprimat și șeful Direcției Cultură a PMC, Stela Mitriuc și șeful adjunct al Direcției generale asistenţă socială și sănătate, Violeta Baltă.

Atmosfera magică, ancorată și în picturile copiilor, care prevestea sosirea sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou, a fost întreținută printr-o compoziție muzicală.

La finele evenimentului doamna Caciuc a decernat diplome de merit copiilor și conducătorilor de cerc pentru rezultate remarcabile obținute în cadrul expoziției și câte un cadou dulce.

Activitatea a fost moderată de specialistul principal în problemele socio-educative și comunitare, Vera Pșeneac, care a subliniat despre importanța valorificării potenţialului artistic al copiilor, stimularea implicării părinţilor şi a altor factori educaţionali în scopul susținerii şi desfăşurării eficiente a activităților socio-educative și comunitare.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.