Pe pereții gardului RTEC va fi creată o pictură murală

0
151
O pictură murală, de aproape 700 de metri pătrați, dedicată solidarității în combaterea violenței împotriva femeilor, va fi realizată pe pereții gardului RTEC.

Această inițiativă este implementată în cadrul campaniei „16 Zile de Activism Împotriva Violenței în Bază de Gen” de Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) în Moldova cu ajutorul financiar al Suediei și realizată de organizația obștească Urban Spirit Family, în colaborare cu Regia Transport Electric Chișinău (RTEC) și Primăria municipiului Chișinău.

În acest an, vor fi organizate cinci ateliere de lucru graffiti/artă stradală în Chișinău, Cahul, Ungheni și alte regiuni. Până la sfârșitul campaniei, inclusiv în luna decembrie, vor fi create trei picturi murale profesionale dedicate prevenirii și combaterii violenței în bază de gen.

În susținerea campaniei globale derulate sub egida Secretarului General al ONU cu genericul „Colorează lumea în oranj”, pictura murală va conține imagini și mesaje dedicate subiectului egalității de gen și combaterii violenței împotriva femeilor, culoarea principală a acesteia fiind oranj, simbol al speranței pentru o viață fără violență în bază de gen.

Energia interioară a unei persoane nu depinde de gen. Nu contează dacă ești bărbat sau femeie, suntem cu toții egali și la fel de capabili să schimbăm această lume spre bine. Pictura murală la care lucrăm împreună cu echipa este de o semnificație deosebită, este menită să arate că femeile nu sunt singure, pot fi susținute și solidare”, spune Inna Jeleascova, artistă din Republica Moldova, care este cunoscută sub pseudonimul iZZY iZVNE.

Campania „16 Zile de Activism Împotriva Violenței în Bază de Gen”, în Republica Moldova, va fi axată pe importanța prevenirii violenței, precum și pe disponibilitatea serviciilor destinate supraviețuitoarelor violenței, acestea fiind esențiale în contextul COVID-19.

În cadrul campaniei, Organizația Națiunilor Unite în Moldova, împreună cu Guvernul Republicii Moldova, Parlamentul RM, organizațiile societății civile și comunitățile internaționale, cu mottoul campaniei globale „Colorează lumea în oranj: Finanțează, Răspunde, Prevină, Colectează!” și cu sloganul local „Uniți împotriva violenței”, planifică să organizeze un șir de activități online și offline, precum și campanii în mass-media și pe rețelele de socializare, în vederea combaterii stereotipurilor de gen, sensibilizării populației cu privire la importanța disponibilității serviciilor esențiale destinate supraviețuitoarelor violenței și încurajării femeilor care suferă din cauza violenței să vorbească și să raporteze cazurile de violență.

diez.md

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here