Peste 7 000 de locuințe au fost achiziționate prin Programul ”Prima Casă”

0
85

Prin intermediul Programului guvernamental „Prima Casă” au fost procurate până în prezent 7 068 de locuințe. Suma totală a creditelor acordate de către bănci este de 3,80 miliarde lei, iar valoarea totală a garanțiilor active constituie 1,85 miliarde lei.

Potrivit datelor Ministerului Finanțelor, din numărul total al beneficiarilor, 5 125 persoane beneficiază de compensații din bugetul de stat pentru acoperirea parțială a cheltuielilor pentru achitarea creditului ipotecar în cadrul Programului.

Din cei 7 068 beneficiari, 4 847 sunt familii, iar 2 221 – tineri necăsătoriți. Vârsta medie a solicitanților este de 31 ani. Suprafața medie a locuințelor procurate prin intermediul Programului este de 60,82 m.p. Valoarea medie a locuințelor procurate constituie 629,29 mii lei. Din numărul total de locuințe procurate 6 416 sunt apartamente, iar 652 – case de locuit individuale.

Beneficiar al Programului guvernamental „Prima Casă” poate fi cetățeanul Republicii Moldova, cu vârsta cuprinsă între 18 și 50 de ani, care este angajat oficial la o instituție de stat sau companie privată din țară și dispune de venituri din surse oficiale. Cota participației proprii inițiale constituie 5% din prețul de procurare a locuinței.

moldpres.md 

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here