Scriitoarea și jurnalista moldoveancă Olga Căpățînă, care de mai mulţi ani este stabilită în Franţa, la Paris, a lansat la Chişinău două cărți. Este vorba despre romanele  ,,Dincolo de beznă”și ,,Vreau acasă ”.

Potrivit scriitoarei, cărtile ei ne reprezintă pe fiecare dintre noi. Cartea este sufletul nostru. Romanul,  Vreau acasă redă acea bunătate și iubire de casă. Vreau acasă la mine – în Basarabia mea bună și plină de dragoste! ”, a menționat scriitoarea.

Olga Căpăţână spune că: ,,Dincolo de beznă” semnifică iubirea ce nu moare niciodată! Ea trăiește în sufletul nostru, pentru că are nevoie de dragoste și bunătate.  Acea dragoste și bunătate trebuie trăită în ochii fiecăruia. ”

Președinta Societății Limba Noastră cea Română și publicista, Valentina Butnaru, a spus că autoarea se dezbracă cumva în fața noastră, lăsându-și toate sentimentele pe foaie. Aceasta vorbește în cărțile ei nu doar despre ceea ce a văzut și a trăit în acele momente de groază ale războaielor la care a participat, dar și despre fiecare dintre noi, cumva.

,, În romanele Olgăi depinde mult ce vrei să afli. Pe ea o doare tot ce se întâmplă în Republica Moldova. Olga Căpățână nu poate tăcea și încearcă ca toate neliniștile și situațiile să le transpună în roman și eroii ei. ” – a menționat Gutiera Prodan, jurnalist critic literar.

Carțile semnate de Olga Căpățână sunt peste 17 la număr. În majoritatea romanelor, scriitoarea abordeaza situația războielor din Afganistan și Transnistria. Toate cărțile ieșite de sub penița renumitei autoareI sunt condimentate cu mult suflet și durerea ei transpusă pe foaie. Olga Căpățână a participat la Războiul din Afganistan și la cel pentru apărarea integrității teritoriale și a independenței Republicii Moldova. După ce a revenit de la război, Olga Căpăţână a început să scrie versuri, romane, cărți pentru copii, dar și „Memoriile celor căzuți în Afganistan” şi „Memoriile celor căzuţi în războiul de pe Nistru”, care au fost traduse în limbile rusă și franceză.

Coperta cărții lansate ,,Vreau acasă ” este o lucrare realizată de scriitoare.

 

Foto: AloCapitala
Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here