Peste o sută de agenți economici din Chișinău vor achita amenzi, pentru că nu au curățat zăpada

0
687

Peste o sută de agenți economici care activează în Chișinău au fost sancționați de Poliție, în colaborare cu Preturile sectoarelor capitalei, pentru că nu au curățat de zăpadă teritoriile pe care le gestionează.

Cele mai multe amenzi au fost împărțite antreprenorilor din sectorul Rîșcani, aici au fost întocmite circa 130 de procese verbale.

În sectorul Buiucani cu amenzi s-au ales 27 de agenți economici care nu au curățat zăpada, în sectorul Centru – cinci; în sectorul Ciocana – patru, iar la Botanica – trei.

Unii dintre pretori au declarat că la majoritatea antreprenorilor din sector, care nu au salubrizat și curățat teritoriul de omăt, li s-au înmânat prescripții, iar dacă aceștia vor continua să nu se conformeze legii, vor fi amendați.

Cu sancțiuni s-au ales pe parcursul săptămânii trecute și comercianți care au ieșit să-și vândă mărfurile în stradă fără autorizație și locuitori ai orașului care au pornit construcții ilegale.

Agenții economici din capitală sunt obligați să salubrizeze zilnic şi să menţină ordinea sanitară a teritoriului adiacent, indiferent de forma de proprietate, potrivit Regulamentului cu privire la salubrizarea şi menţinerea ordinii sanitare în municipiul Chişinău.

De asemenea, potrivit art. 181 din Codul Contravenţional al Republicii Moldova, încălcarea regulilor de asigurare, în modul stabilit de autoritatea administraţiei publice locale a curăţeniei în localităţile urbane şi rurale, se sancţionează cu amendă de la 18 la 36 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice sau cu munca neremunerată în folosul comunităţii de la 20 la 60 ore, cu amendă de la 60 la 180 de unităţi convenţionale aplicată persoanei juridice.

tv8.md

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.