Președinta R. Moldova, Maia Sandu i-a conferit „Ordin de Onoare” Ambasadorului Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Dereck J. Hogan

0
21

Președinta R. Moldova, Maia Sandu i-a conferit „Ordin de Onoare” Ambasadorului Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Dereck J. Hogan.

„I-am mulțumit domnului Ambasador pentru contribuția sa în promovarea transformărilor democratice din țara noastră și susținerea acordată, împreună cu echipa sa, oamenilor care au luptat pentru o societate liberă și justă”, a menționat președinta R. Moldova, Maia Sandu.

Dereck J. Hogan este diplomat de carieră al Serviciului Diplomatic Superior al Statelor Unite.

Înainte de a depune jurământul în calitate de Ambasador al SUA în Moldova, a fost secretar executiv adjunct al Departamentului de Stat al SUA. Dereck J. Hogan a fost anterior șef adjunct al misiunii și Însărcinat cu afaceri la Ambasada SUA din Baku, Azerbaidjan.

Alte funcții de conducere deținute de Dereck J. Hogan în cadrul Departamentului de Stat sunt director al oficiilor pentru afaceri central-europene și nordic-baltice, precum și consilier principal al Reprezentantului special pentru Afganistan și Pakistan al Președintelui SUA.

A lucrat anterior ca reprezentant al Departamentului de Stat al SUA pentru două echipe civil-militare de reconstrucție în Afganistanul de Sud și de Est. A mai activat în misiuni în Rusia, Belarus, Nicaragua și Republica Dominicană.

În Washington Dereck J. Hogan a fost asistent special al Secretarului de Stat, Colin Powell, și ofițer de monitorizare în cadrul Centrului de operațiuni al Departamentului de Stat.

Președintele SUA, Joe Biden, l-a nominalizat marți, 13 iulie, pe Kent Doyle Logsdon, pentru funcția de ambasador al SUA în R. Moldova. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Casei Albe printr-un comunicat de presă.

zdg.md

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here