Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) constată că prețurile de comercializare cu amănuntul a carburanților în Republica Moldova au continuat curba descrescătoare, diminuându-se pe parcursul săptămânii curente cu încă 0,41 lei/litru la benzină și 0,39 lei/litru la motorină.

Potrivit ANRE, micșorările au loc pe un fundalul de scădere a cotațiilor Platts, care au coborât la cel mai scăzut nivel din ultimele 12 luni la benzină și ultimele 5 luni la motorină. În consecință, prețul actual la benzină este cu doar 14 bani mai mare decât nivelul minim din acest an, înregistrat în luna mai.

Pentru următoarele trei zile, 09.12.2023-11.12.2023, ANRE a stabilit prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard la nivelul de:

– 23,10 lei/litru – pentru benzina COR 95 (-13 bani);

– 21,29 lei/litru – pentru motorina standard (-12 bani).

ANRE menționează că urmărește îndeaproape evoluțiile la bursele petroliere internaționale și asigură consumatorii că actualul mecanism de stabilire a prețurilor este unul extrem de transparent și garantează corectitudine maximă pentru acestea.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.