Derularea proiectelor de reabilitare a infrastructurii pietonale inițiate de Pretura sectorului Buiucani:
Reabilitarea infrastructurii pietonale la str. Liviu Deleanu:
– pe partea impară a carosabilului, trotuarul a fost reabilitat integral. Urmează dotarea cu mobilier urban, finalizarea amenajării spațiilor verzi din aliniamentul stradal și amenajarea locurilor de parcare;
– pe partea pară este aplicat pavajul aferent imobilul din str. Nicolae Costin 65/3, până la str. Liviu Deleanu 4. La moment aplică pavaj pe tronsonul aferent str. Liviu Deleanu 2.
Reabilitarea infrastructurii pietonale la Calea Ieșilor, 2, 13-67:
– este aplicat pavaj pe trotuarul de la Calea Ieșilor, 2, iar după finalizarea porțiunii date lucrările vor continua de la str. Milano spre ieșirea din oraș.
Reabilitarea infrastructurii pietonale pe str. A. Șciusev:
– pe partea impară a carosabilului, trotuarul a fost reabilitat pe tronsonul cuprins între str. M. Eminescu și str. C. Stere, iar pe partea pară – între str. M. Eminescu și str. M. Cebotari.
În zonele indicate, urmează executarea lucrărilor de amenajare a spațiilor verzi din aliniamentele stradale.
– La moment, se execută lucrări pe porțiunea de trotuar cuprins între str. Sfatul Țării și str. Constantin Stere (str. A. Șciusev nr. 104-106) unde se montează borduri și se aplică pavaj.
Reabilitarea infrastructurii pietonale în complex cu amenajarea teritoriului adiacent pe str. Alba-Iulia, tronsonul cuprins între str. Ion Creangă și str. Ion Pelivan:
– S-a aplicat pavajul pe toată zona propusă, inclusiv în cele trei curți din perimetru, și s-a instalat mobilierul urban.
– La moment se execută lucrări de finisare pentru instalarea/conectarea sistemului de iluminatul public, dar și amenajarea teritoriului.
Reabilitarea pasajelor subterane de trecere pietonală:
– La pasajul subteran din Calea Ieșilor, 3/1 se execută lucrări de finalizare.
– La pasajul subteran din Piața Dmitrie Cantemir (Ion Creangă, 1–Calea Ieșilor, 1) au fost reabilitate treptele la 4 intrări/ieșiri, cu amenajarea rampelor de acces. Totodată, aici se execută lucrări de tencuială a pereților interiori.
Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here