Foto: ANRE

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) atestă în continuare o descreștere a cotațiilor Platts atât la benzină, cât și la motorină, tendință care se transpune și la nivelul prețurilor la carburanți afișate la stațiile de alimentare. Pe parcursul ultimei perioade cotațiile Platts au scăzut, ajungând sub nivelul de 800 $/tona la benzină și în jur de 900 $/tona la motorină, fapt care a permis o reducere esențială a prețului la pompă pentru ambele tipuri de carburanți.

Potrivit ANRE, ieftinirea cumulată a carburanților comparativ cu valorile maximale din luna septembrie a anului curent este de 2,87 lei/litru pentru benzina COR 95 și de 1,11 lei/litru pentru motorina standard, ceea ce reprezintă o diminuare cu 10,65% și, respectiv, 4,47%, proces care continuă și în perioada următoare.

Astfel, pentru următoarele trei zile, 14-16 octombrie 2023, ANRE a stabilit prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard la nivelul de: 24,06 lei/litru – pentru benzina COR 95 (- 21 bani); 23,71 lei/litru – pentru motorina standard (- 18 bani).

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.