Primăria ar putea lansa un program de oferire a resurselor necesare pentru lucrările de reparații în blocurile vechi

0
241

Autoritățile municipale își propun să stimuleze locuitorii blocurilor vechi din capitală să formeze asociații de locatari și să-și asume responsabilitate pentru starea în care se află clădirea.

În cadrul ședinței operative de la Primărie, șeful direcției municipale Locativ-Comunală, Ion Burdiomov a declarat că deși oamenii au privatizat de ani buni apartamentele în care stau nu vor să se implice în lucrările de amenajare a blocului.

Fondul locativ care a fost privatizat degradează. Locatarii nu se implică, nu acumulează resursele necesare pentru efectuare reparației. Ei așteaptă să intervină primăria, dar de fapt responsabilitatea de întreținere a blocului este a lor. Atâta timp cât nu se va face acest lucru, starea nu se va îmbunătăți”, a declarat Ion Burdiumov.

Potrivit funcționarului, oamenii sunt obligați prin lege să poarte grija locului în care trăiesc:

Legea privatizării fondului de locuințe a stabilit ca obiectiv nu numai privatizarea, dar și obligativitatea de a întreține această proprietate. Cu regret acest lucru nu s-a întâmplat. Aceste blocuri au rămas în gestiunea întreprinderilor municipale formate în acea perioadă. Ele nu au fost eficiente. Din cauza mai multor factori. Ele au intrau în insolvabilitate și faliment. Nu mai putem vorbi de această cale. Unica cale reală și viabilă este trecerea în responsabilitatea locatarilor”.

agora.md

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here