Primăria Chișinău va emite obligațiuni municipale

0
18

Consiliul Municipal Chișinău a aprobat astăzi emiterea de către Primăria capitalei, cu sprijinul unei bănci comerciale, a obligațiunilor municipale.

Obligațiunile vor avea scadența de 7 ani și vor fi emise cu sprijinul unei bănci comerciale, care a câștigat licitația pentru furnizarea de servicii intermediare pentru subscrierea/plasarea primei emisiuni de obligațiuni municipale.

Potrivit consilierilor municipali, aceste valori mobiliare vor permite atragerea de fonduri pentru modernizarea parcului de troleibuze din Chișinău. Anterior, Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat că, în 2021, bugetul municipalității a planificat în acest scop investiții de 99 de milioane de lei. „O parte din acești bani vor fi plătiți în baza unui împrumut bancar, cealaltă parte va fi achitată în baza profitului acumulat din emiterea obligațiunilor municipale care vor fi achiziționate de către doritori”, a specificat edilul capitalei.

Primele titluri municipale au fost emise în Republica Moldova de către primăria Sângera, din municipiul Chișinău și primăria Ceadâr-Lunga. Cu fondurile obținute, primăria Sângera va construi un apeduct în Revaca, iar primăria Ceadâr-Lunga va îmbunătății drumurile din oraș.

moldpres.md 

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here