Primăria municipiului Chișinău a cerut ajutor Guvernului pentru deszăpezirea străzilor din capitală

0
672

Viceprimarul municipiului Chișinău, Nistor Grozavu, a cerut Guvernului să ajute la deszăpezirea străzilor din Chișinău.

Grozavu a declarat la ședința celulei de criză instituită în condițiile ninsorilor abundente, că municipalitatea nu dispune de suficientă tehnică pentru a face față intemperiei.

În acest moment, 37 de autospeciale lucrează. Aceasta nu este suficient. Cu mare greu facem față. Abia reușim să curățăm un drum și cum ajungem la capăt, acesta este din nou acoperit de zăpadă. Rugăm să ne ajutați cu tehnică. Material antiderapant avem suficient, dar tehnică nu. Dacă temperatura aerului va scădea, există riscul de formare a gheții și pot apărea blocaje pe străzi”, a spus viceprimarul Nistor Grozavu.

În acest context, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a cerut ca poliția și aramata să intervină cu tehnica din dotare pentru a oferi ajutor administrațiilor locale, acolo unde este necesar.

Potrivit datelor prezentate de meteorologi la ședință, în următoarele 12 ore, în zona de centru a țării, inclusiv în municipiul Chișinău, sunt prognozate ninsori puternice și viscol. În același timp, la noapte, mercurul din termometre va coborî, în capitală, până la minus noua-zece grade.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.