Foto: TV8.md

Prim-ministru Dorin Recean a declarat că taxa de 9 euro pentru pasagerii de pe Aeroportul Internațional Chișinău va fi redusă la jumătate, iar ulterior ar putea fi eliminată. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii În Profunzime de la PRO TV. 

„În primul rând noi trebuie să diminuăm această taxă de 9 euro, care întotdeauna era discutată. În prima etapă o înjumătățim și după aceasta o vom scoate. Noi suntem într-un proces de negociere cu mai multe companii aeriene, care trebuie să vină pe Aeroport, să aducă mai multe curse și să aducă mai multe companii de handling, care să susțină efortul de creștere a companiilor necorupte, care operează pe Aeroportul Chișinău”, a declarat Dorin Recean.

Totodată, premierul a menționat că în prezent numărul de curse pe Aeroportul Internațional Chișinău este în creștere, iar până în luna iulie va fi soluționată problema crizei de curse avia spre Chișinău.

”Trecem de această perioadă de criză cauzată de faptul că Air Moldova fiind întâi privatizată prin fraudă, după care fraudată a adunat foarte multe datorii neplătite. Deja avem mai multe curse operate de operatorul din Polonia. Acum avem o creștere a numărului de curse operate de către alte companii și eu cred că în luna iulie vom ajunge acolo unde vom elimina toate aceste constrângeri și vom avea curse suficiente pentru a acoperi acest vacuum pe care l-a creat falimentul Air Moldova”, a adăugat Recean.

Șeful Guvernului nu a precizat însă când va fi revizuită taxa, dar a spus că proiectul respectiv va fi aprobat în cadrul ședinței de guvern de săptămâna viitoare.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.