În cadrul programului de întreținere și reparații curente a drumurilor publice municipale, pe parcursul săptămânii trecute, ÎM Regia „Exdrupo” a realizat lucrări de asfaltare pe o suprafață totală de peste 5500 m2. Dintre acestea, cel mai mare volum a fost executat pe bd. Dacia, unde în continuare au loc lucrări de frezare, asfaltare, dar și ridicarea la cotă a receptoarelor.
Potrivit autorităților municipale, pe str. 27 Martie 1918 a fost inițiat procesul de frezare a părții carosabile, urmând să fie restabilit învelișul asfaltic pe întreaga stradă. În paralel, continuă acțiunile de amenajare a trotuarelor.
Pe străzile A. Pușkin și Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni s-au făcut lucrări de fortificare a drumului în zona stațiilor de așteptare, care sunt exploatate intensiv de transportul public. În continuare, pe aceste străzi se vor întreprinde acțiuni de plombare, pregătind astfel carosabilul pentru aplicarea marcajului rutier, inclusiv benzile dedicate.

În cadrul lucrărilor de injectare, s-a intervenit pe următoarele străzi, inclusiv în curți de boc: str.Varnița, str. Bulboaca, str. Korolenko, str. Melestiu, str. Sarmizegetusa, str. Paris, precum și accesul către str. Albișoara 80/6.
În parcarea de captură de pe str. Ghidighici s-a profilat terasamentul și urmează așternerea și compactarea stratului de piatră spartă.
De asemenea, a demarat reparația curentă a carosabilului pe bd. Gr. Vieru, unde în acest moment se frezează asfaltul uzat.
A fost aplicat marcaj rutier pe o lungime totală de 12 km de drum: str. Petricani, str. A. Russo, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, str. Calea Orheiului.
În cadrul lucrărilor de reparație a str. 31 August 1989, str. Alexandru cel Bun și str. Tighina, în prezent, pe toate șantierele în lucru se finalizează reparația infrastructurii pietonale. Totodată, se lucrează asupra pozării iluminatului și se finalizează intervențiile la rețelele edilitare.
Lucrările de întreținere menționate vor continua și în săptămâna curentă.
Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.