Secretarul general al Consiliului Europei va efectua o vizită în Republica Moldova

0
26

Vicepremierul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu Marija Pejčinović Burić, secretarul general al Consiliului Europei în marja segmentului înalt al Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite. Diplomații au apreciat caracterul dinamic al cooperării dintre Republica Moldova și Consiliul Europei.

„Am menționat, în special, implementarea Planului de acțiuni pentru anii 2021 – 2024, sprijinul constant al organizației în procesul de susținere a reformelor democratice și implementarea standardelor Consiliului Europei privind democrația, statutul de drept și respectarea drepturilor omului în Republica Moldova”, a spus ministrul Nicu Popescu.

Totodată, vicepremierul a mulțumit secretarului general Marija Pejčinović Burić pentru deschiderea Consiliului Europei și instituțiilor acestuia de a sprijini Republica Moldova în reformarea sectorului justiției prin intermediul Grupului de lucru de nivel înalt, membrii căruia urmează să întreprindă în curând o vizită la Chișinău.

De asemenea, oficialii au discutat detaliile vizitei secretarului general la Chișinău preconizată să aibă loc până la sfârșitul anului curent.

moldpres.md 

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here