Situația în mun. Chișinău privind deszăpezirea și circulația transportului public

0
14

În contextul condițiilor meteo, traficul rutier pe străzile municipiului se desfăşoară în condiţii de iarnă, iar transportul public circulă conform programului corespunzător unei zile de lucru, la linie fiind emise 321 troleibuze şi 107 autobuze.

Pe parcursul nopții, serviciile municipale de întreținere a drumurilor și cele ale Regiei locativ-comunale și amenajare au activat la prevenirea formării poleiului, iar în dimineața zilei de astăzi a intervenit orin lucrări de deszăpezire.

Astfel, Regia locativ-comunală și amenajare a intervenit mecanizat de la ora 03:00, cu 28 de utilaje cu perie și sărărițe, fiind împrăștiat 3 tone de antiderapant.

De asemenea, de la ora 05:00, au fost mobilizați 400 muncitori, pentru combaterea poleiului în staţiile de aşteptare, la trecerile de pietoni și trotuare. Pe parcursul zilei se va interveni prioritar în curțile de blocuri.

Totodată, angajaţii Regiei „Exdrupo” au acționat de la ora 23:00 pentru prevenirea formării poleiului cu 22 de autospeciale, fiind împrăștiat 443 tone de material antiderapant și 20 tone de sare curată.

De asemenea, drumarii vor continua monitorizarea străzilor principale și secundare unde circulă transportul public, inclusiv pe căile de acces spre suburbii, pentru prevenirea formării poleiului

La rândul său, Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” a intervenit pe parcursul nopții în parcuri și pe alei, pentru combaterea poleiului, cu 15 unități mecanizate, fiind utilizate 2800 litri de soluție lichidă de antiderapant și 750 kg sare, iar de la 0ra 06:00 au fost antrenați și 222 de muncitori.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.

chisinau.md

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here