Situația în oraș privind deszăpezirea și circulația transportului public – 23.01.2019

0
669

Primăria municipiului Chişinău informează despre situaţia în oraş, în contextul condițiilor meteo. Miercuri la linie au fost emise 311 troleibuze şi 82 autobuze.

În dimineața zilei, în capitală se circulă în condiții de iarnă, iar transportul public activează pe toate rutele municipale (cu mici abateri de la program, pe cursele spre localitățile suburbane).

ÎM Regia „Exdrupo” a lucrat toată noaptea la deszăpezire, de la ora 23:00, cu 51 de utilaje, fiind împrăștiați 500 metri cubi de material antiderapant. Pe parcursul zilei, drumarii continuă intervenția pe străzile unde circulă transportul public, precum și pe arterele secundare.

Totodată,  Î.M. „EXDRUPO” lucrează în toate sectoarele orașului, pentru depășirea situațiilor problematice, în conlucrare cu Inspectoratul Național de Patrulare.

În acelaşi timp, Regia locativ-comunală a început lucrul de la ora 03:00, cu 36 de utilaje cu perie și lamă, inclusiv cu 2 autospeciale de la ora 24.00, pe străzile secundare.

Regia intervine la deszăpezire pe trotuare și pe trecerile de pietoni. De asemenea, circa 380 de muncitori activează în intercartiere și la stațiile de așteptare, pentru curățarea zăpezii și împrăștierea de antiderapant.

Autoritățile municipale îndeamnă cetățenii să utilizeze transportul public, în defavoarea mașinilor personale; automobiliștii să nu parcheze pe marginea străzilor și pe trotuare, pentru a evita aglomerarea traficului și a permite utilajelor de deszăpezire să intervină în timp util. De asemenea, agenţii economici din Chişinău și gestionarii de imobile sunt chemați să-şi cureţe zăpada de pe teritoriul în care activează.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.

chisinau.md

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.